Imorgon!

Eftersom jag ska upp 06.40 imorgon så tänkte jag sova nu!! men jag hinner inte Blogga imorgon, Hallon får vila och jag är borta hela dagen. Men hör av mig om jag hinner!
//Cornelia! :D

Hallon illa!

Fick ett foto på jacket på hans vänster back:
Fast det ser mycket bättre ut nu när jag hade tvättat det, men fick ingen bild då han ville inte stå still!
fattar faktiskt inte vad han har gjort?!
//Cornelia :D

HM!

Var ju i Arninge igår och shoppade på HM!
//Cornelia :D

Ridning!

Hej!
Sov hos Elvira i natt så hann inte blogga, hade en toppen kväll med MYCKET godis och "Sex and the city!" super söt tjej!
Men igår då så red jag på banan och även fast han har vilat och bara gått i skogen så var han jätte fin! Det var bara i galoppen som han tog tag i bettet och slog med huvudet så jag bara satt och skratta! Han testar lite hela tiden nu, BUS POLLE!!!
och idag då efter Elvira så red jag ut en sväng med henne, Elin och Alexandra. Vi red galopp backen och släppte hästarna, alltid lika kul!
Imorgon börjar min praktik vecka på "Mälarens Hästklinik" ska bli super kul att få praktisera på något som man vill jobba med sen också!! Laddat upp med lite saker för att klara dagen:
Haha, ja! jag är socker beroende!! haha:D
//Cornelia :D

Blogga!

Hej! Jag fick lite blogg-abstinens och fick lite inspiration av andra bloggar! Jag tror jag ska börja blogga lite om "mig" och inte bara om ridningen och hästen, som lite bilder från dagarna och vänner och så, vad tycker ni om det?! Aja, jag ska ju inte sluta skriva om söta Hallon! Idag efter två dagars vila så fick han ut i skogen och galoppera för fullt med Boris och Pelle! Han hade jätte mycket energi iaf! Imorgon är det fullt upp! Det ska städas, ridas, åka till Arninge och ha FILM KVÄLL! med söta Elvira så jag bloggar någon gång emellan allt det där! :D Ses i lördags kaoset! // Cornelia!

Mustang!

hej!
Jag har pluggat hela kvällen och var som sagt på mustang innan så Hallon fick vila idag med. Men han verkar må mycket bättre och har ingen feber! Jag slänger bara upp lite bilder på sakerna jag köpte för att hålla mig varm i vinter! :D
Teddyfodrade Shortchaps!
(Dålig bild!)
Mountain horse ridge rider! super varma och sköna!
Earbags, under hjälmen för öronen, söta! :D
//Cornelia :D

Blev ingen ridning idag!

hej!
skulle igentligen ridit ut idag men när jag tog in honom från hagen och hade borstat och skulle kratsa hovarna........ hittar ett jack på höger bak, och det var jätte varmt! Jag tog även tempen på honom som då var 39,2 så vi tvättar rent det och det var inte så farligt men ganska djupt, men vi lindade hoven under natten, tempen hade också gått ner innan vi åkte hem då stog den på 38,2 så det var skönt! Men det tog ett tag att tvätta m.m. så han fick stå idag igen, tror inte han dör av det! :D
fick en blå fot! :D
// Cornelia :D

......

hej!
fått dålig statistik nu de senaste dagarna, hoppas ni fortsätter läsa!
Igår fick min ponny vila och idag red jag barbacka på banan. Han var ganska stel så jag tränade mest på att få honom lösjord och sen fick han spunket i galoppen då han ville spriga fortare hela tiden så vi bråkade lite också. Sen var jag inne och kollade tävlingar på TDB och det är fyra tävlingar kvar för året och ingen att anmäla sig till, så nu är det slut! Så årets sista tävling är KM i hoppning och dressyr sen är det vinter ridning! Då man rider ut nästan hela tiden för att ridbanan är frusen, ut i mysa mörkret med pannlampa och reflexer! Hela förra vintern så frös jag om tår, händer och öron, och nu den här helgen så har mustang fina erbjudanden på vinter kläder! så jag tänkte åka dit och kolla lite!
Hallon!
på tävlingen i söndags så skojade vi till det med musiken! och spelade låtar som hör till ryttarens/hästens namn! det var jätte kul och vi fick några glada ryttare efter det!!
När jag började rida satte de på "Saft, Saft Hallon Saft"! haha :D
//Cornelia ;D

Tävling!

hej!
Nu har jag lite tid över att skriva om hur det gick igår, skriver bara lite kort om klasserna så kommer det kanske filmer i veckan!
Förklass:
Han var jätte fin på framridning och var inte så tung i handen, jag där emot red inte så bra. jag red väldigt slarviga vägar och red till och med FEL 1 gång! det var första gången jag gjort det! men red ändå på 62,188% så nöjd med resultatet ändå!!
Lagklass:
jag pluggade in programet ordentligt och kollade vägar och bågar, han var lika fin på fram ridningen igen och lyssnade jätte bra på skänkeln och handen. Jag red nu mycket bättre vägar och RAKA uppridningar! trodde dock att jag skulle rida på mer men det var en ganska snål domare och jag är nöjd med prestationen, red på 63,448%!
jag är väldigt tävlings sugen på att åka ut och tävla nu! kanske lite sent att komma på det så här i slutet men tänkte försöka åka på några sista tävlingar innan vintern! :D
Söta Hallon!!
Trötta midde efter en dag tävlande! :D
De var de ända bilderna men kommer filmer!
//Cornelia! :D

Tagga!

Hej! Blev ett sent inlägg, har haft fullt upp hela dan med hästar! Men jag red lektion för Sara idag och han var jätte fin i formen, och jag har fått lite knep för att få loss honom mera när jag rider. Sara red också och hon sa att han kändes fin och lyssnade mycket bättre idag. Jag har vart nere och smort sadeln, tränset och stövlarna så allt är fixat. Mina start tider är jätte roliga.......första, 11:31.......andra, 16:35! Fem timmar emellan. Nu är det tagga på och önska mig lycka till! :D //Cornelia :P

Snabb!

Hej! Får bli ett mobil inlägg från sängen, jag har pluggat historia hela kvällen och haft en liten idol paus, så har inte haft så mycket tid att skriva men nu så! Det har blivit jätte kallt ute nu, så mina tår blir som isbitar varje gång jag är i stallet! Aja, jag red på banan idag och han var mycket bättre idag och gjorde jätte fina halter från trav och lysande faktiskt på mig. Jag har där emot inte ridit igenom programet än och jag kan det inte så bra själv så plugga program får jag göra imorgon! Sov gott! // Cornelia! :D

Bråk!

hej!
Idag red jag på banan och tränade övergångar men han var bara på tårna och hoppade lite hela tiden så det var lite stisigt men han var duktig, han har bilvit piggare nu när det börjar bli kallare ute och blåser och är mörkt. Men imorgon rider Sara lite och då får hon känna lite igen. har inte så mycket att skriva, det ända jag gjort hela kvällen är att plugga så blev inte så mycket!
jag är inne på min lilla dator och jag hittade en gammal bild på min gammla B-ponny:
Såå söt liten panlugg!! :D
//Cornelia :D

Ridning!

hej!
Idag fick Sara rida, jag red fram och skrittade av honom. Men han har vart jätte olydig så nu hade Sara och Han krig, hon sa att imorgon ska jag träna över gångar och halt direkt från trav! sen ska hon rida på fredag igen och lördag lektion så det är trimma vecka!! Sen eftersom det är hemma tävling så har jag hyrt en box som han kan stå i under dagen. jag har kollat de preliminära startlistorna och jag har ungefär 3 timmar mellan mina starter så han kan stå och äta i en box istället för att stå fast bunden i en transport!! super!! :D
Söta ponny! :D
//Cornelia!

Regnigt ute!

hej!
idag var igentligen planen att rida ut men eftersom det började spö regna och blåsa plus att det var kol svart ute så blev det typ 10 min på banan. Vi var dyngsura efter det! Men idag när jag tog in han så stog han och skakade, så nu har han fått ett tunt inne täcke som han kan ha under regntäcket såna här dagar! Imorgon tränar jag för Sara efter skolan och ska försöka ta lite bilder. annars har kvällen gått åt till att plugga också slängde jag ihop ett litet collage efter! hade gött!
//Cornelia :D

Filmer!

Filmerna frän div2 i överby!:
Detta var förklassen och han hade inge framåt bjudning alls och hade tröttat ut honom för länge på framridningen på väldigt tungt underlag så red på 62,50% ganska nöjd endå för han var väldigt fin i formen!! :D(LC:2)
Lagklass LB:1!:
Hade mycket bättre framåtbjudning nu och jag red mycket bättre, men som ni ser så rider jag in brevid medel linjen och det var det som minus poängen kom på men annars super nöjd på 64,48% som slutade med en poäng från placering det var riktigt surt men satsar nytt på helgens omgång!! :D
//Cornelia!

Laddar upp!

hej!
Sitter just nu och laddar upp filmerna på youtube så laddar jag upp dem här sedan. I helgen har jag som ni vet var på komfermations helg och sen bio direkt efter jag kom hem igår så jag ar ganska slut!!
Det var ganska kul med alla lekar och nytt folk borta vid skederid kyrka förutom att jag somnade på genomgången om gudstjänst sen somnade jag också på själva gudstjänsten men de är så lång tråkiga!!
Syster Meja tog iallafall hand om Hallon i helgen, hon hoppade i lördags och sen tävlade hon en clear round på 40 cm nere i rimbo på söndagen. Dom var jätte duktiga och fick rosett felfri!
Idag fick han vila efter en hetsig helg.
Bild från LD 2/10 :D (Sur min*)

Blogguppehåll!

Hej! Jag vet att jag är sämst på att blogga just nu och nu ska jag ta en liten blogg paus i två dar, för det är komfermations helg och jag åker på morgonen imorgon och kommer hem söndag! Så jag kommer tillbaka på måndag med filmer från senaste tävlingen! Annars idag red jag på banan och vi hade krig!!! Han var stark och lysande inte så det var inte så kul att rida idag! Men jag gjorde massor med övergångar och ställa hela tiden för att få kontroll på honom, så jag bråkade inte bara med honom. Ska sova nu så syns vi på måndag! (Syster tar hand om Hallon i helgen!) //Cornelia :)

oj!

Haha! Jag glömde faktiskt bort bloggen idag, jag kom på nu att jag inte har upptaderat på hela dagen, sorry! Blir nu ett kort inlägg! Sara fick rida igenom honom idag så red jag en liten stund efter och ju tröttare han blev desto starkare blev han! Men det såg fint ut när Sara red sen när jag skulle rida så var han ju då trött, då också stark men jag tränade mycket på att ta tillbaka galoppen innan av saktning så att det inte blir släng trav. Imorgon trimmar jag lite mer så ska jag även ladda över filmerna till datorn så får ni se! //Cornelia :D

Tävlingsbilder X2!

hej!
Nu hoppas jag att det funkar!
REBECCA:
:D
DENICE:
Blev tyvärr inga fler bilder som inte var suddiga :S
Lägger upp filmen eventuellt imorgon!
// Cornelia :D

Tävlingsbilder!

Hej!
Lägger upp bilder från min kamera som blev taggna från helgen! :D
En härlig lag bild! :D (Med HAllon!!)
Blev inga bra bilder på mig men det kommer filmer senare istället!
Asså jag orkar faktiskt inte med att blogg.se ska dampa nu när jag har massor med bilder som ska läggas upp, men så klart så ska det göra det så mer BILDER får ni se imorgon!! :P
//Cornelia :(

Div 2 omg 1 Överby!

Nu orkar jag skriva lite om hur det gick igår, man blir ju helt slut efter lag tävling! Var en fin anläggning med lite konstig parkering där man stog ganska ihop tryckt på en väg. Jag gjorde en miss och red fram lite för länge på ganska tungt underlag och tappade mycket på det, men är ändå nöjd med prestationen. Som slutade med att vi red ihop 62.50% domaren skrev dock att han var stark i munnen under nästan hela programet :S Aja sen till nästa klass (lagklassen) så taggade jag till med betfor och lunch hö. Sen red jag inte fram lika länge denna gång utan gjorde mycket övergångar och tempo växlingar för att hallå energin uppe och det lönade sig! Jag red till slut ihop 64.48% som jag först inte va så nöjd med, men sen såg jag alla konkurrenter jag haft under dagen också red på 64% så jag blev nöjd för att ha ridit lika bra som dem! Men jag hamnar surt nog med 1 poäng ifrån placering! Men nöjd med min insats :D Filmer och bilder kommer upp imorgon! // Cornelia ;D

packat :D

hej!
Hela dagen har tillbringats i stallet med Sara, jag hjälpte henne med hästarna så red hon min häst. hon sa att han var fin men lite stel i vänster sidan men inget som han fastnar i. annars har jag packat allt i bilen och i släppet. Mamma var förbi hästshopen på vägen hem från flygfyren och köpte grep och krubba till släppet, i LILA ! :D
I morgon ska jag va i stallet vid halv sju för att knoppa och borsta sen åka kvart i åtta! ska sy knoppar och räknar med att det kan ta 45 min eftersom det är första gången.
En sak jag kom på är att jag vill helst rida fram i min munkis, men får man rida fram i munkis med luva? :O (Komentera gärna!)
Ska lägga mig och kolla film och tagga inför imorgon!
Önska oss lycka till!
// Cornelia! :D

Tv!

Hej! Jag fastnade vi tv:n hela kvällen. Men skaffade ork till att blogga lite innan jag somnar! Jag red på banan och han var duktig, men vi behöver lite lydnads träning på små saker som tar många minus poäng. Som när man rider in och gör halt. Man lättar på tygeln för att hälsa och så hinner man inte ta tygeln förns att hästen börjat gå! Så imorgon ska jag hjälpa Sara med hästarna nu när hon har två till, hon tog hem flickorna från betet idag. Så kunde hon rida lite och känna lite. Ska nog tvätta av honom och så imorgon inför söndag också! :D. //Cornelia :)

Lindor!

Har glömt att berätta! jag pratade om förut att jag vill köpa ett par hästlindor med mönster eller små figurer på, men det har inte gått så bra.... så jag gör faktiskt ett par egna på syslöjden!
Min lärare hittade ett fleece tyg till mig :D
Vad tycks? :D

Marknad!

hej!
Idag så var det ju rimbo marknad som jag och några kompisar gick på, så jag har proppat i mej alla nytigheter som man kan äta på en marknad!! :D (pizza, munk, läsk, remmar, chips och helium XD)
Men åkte ner till stallet och red i mörkret på ridbanan. Han var väldigt mjuk idag och hade inga tokigheter för sig. Kunde även galoppera "kontrollerat" utan att han stack eller hoppa på stället, så nu börjar jag bli taggad inför söndagen! :D
// Cornelia
Har jätte dåligt med bilder så det fick bli en munk xD
:D

Mörkt!

hej!
Nu har jag hittils hunnit med allt som jag ska hinna....hoppas jag :D
jag red på banan och han gick "okej" för att inte ha trimmat på länge, men han blir jätte stark och galoppen blir inte bra alls! Men jag ska köra lite varje dag fram till söndag så hoppas jag att jag har mjukat upp honom ordentligt. Det är LB:1 och LC:2 på söndag och målet är nog att slå mina senaste procent inom båda programen, som är:
LC:2: 65,0%
LB:1: 65.17%
Som jag själv är ganska nöjd med tills jag kollar på dem som rider på typ 70% som jag nog kan dröma om :O!
Jag hann iallafall ta bilder från dagen:
Det blir ju mörkt vi halv sju så det blev inga bra bilder när jag red :S
Ser ut som en mupp :D
//Cornelia

Nu!

Hej! Jag erkänner att jag inte är så bra på att upptadera just nu, det är mycket i skolan och jag hinner knappt sova längre :S.(ska bli bättre, lovar). Jag red iallafall ut igår och han var absolut inte lika tittig utan mera avslappnad och vi hade en trevlig tur! :D Idag börjar vi iallafall trimma inför söndag! Nu ska jag gå på musik lektion, hör av mig senare! Kram Cornelia :D

...

Hej! Idag så fick han vila så jag var bara där och gjorde ordning, så det blev inget roligt inlägg det här! På söndag ska vi då tävla i Överby, vart nu det ligger? :o Inga bilder heller för att jag bloggar från mobilen! :S Kram Cornelia, segt inlägg sorry! :(

Lördag-Söndag!

Hej! Skriver från mobilen så inlägget kan bli lite ihop tryck :S! LÖRDAG: Jag red en liten stund på banan, jag la upp galopp bommar på ena långsidan och kortsidan sen ett hinder på diagonalen. Han längde jätte fint över bomarna och hade okej språng över räcket så jag var nöjd! SÖNDAG: Tävling nere på rimbo LD clear round, på framridnigen var han inte så framåt och på som han brukar va, sen inne på framhoppningen så började han hosta!!! Blev jätte orolig så jag började ta det lite lungt och skrittade, sen efter ett tag försvann det helt och han har inte hostat sedan dess. Men men jag red in på banan och börjar hoppa och fick två stopp, eftersom det är clear round så får man starta om och då fick jag bara ett pett. Jag red som en krata och till mitt försvar så har jag inte hopptränat på flera veckor och har ingen teknik träning alls. Så jag är glad att jag kom runt och satsar på dressyr nästa helg och tar nya tag! Blivit as dålig på att ta bilder men ska föröka bli bättre på det :D Kram Cornelia

John Whitaker!

När vi var där på MUstang så blev jag helt kär i alla Whitaker saker!!! Såg även några som jag helst ville ha med hem:
:D
Sen så vet ju ni att jag ska spara ihop till en hjälm men har inte bestämt mig för vilken! men nu har jag bestämt mig att det är den jag ska spara till:

Velvet Riding Hat John Whitaker!!

Den är som charles owen Classic fast skönare och John whitakers singnatur! :D
Kram Cornelia :D

Mustang!

hej!
Idag tog vi en sväng till Mustang där de firar 22 år och då var det 22% på hela sortimentet så vi fick med oss lite saker som, en magjord, vita Roeckl ridhandskar:
eftersom mina vita typ är sprukna!
sen en vinterjacka från :
(Fult smile!! MEn det får man stå ut med! :D)
Kram Cornelia

RSS 2.0